Inga ursäkter

Nu finns det faktiskt inga ursäkter för att inte göra något. Yngste sonen som bott i Köpenhamn i 2,5 år, har flyttat hem och till sin flickvän. Jag har hållit hans rum (= bott kvar i min lägenhet) men nu ska han inte bo här längre. Konstigt. Att efter drygt 35 år som mamma med hemmavarande barn inte ha några hemmavarande barn längre och alltså inte behöva planera för dem. Det är underligt och snabbt gick det. Dagarna har ibland varit oändligt långa, men åren har rusat förbi.

Jag har ju fått barnbarn, i skrivande stund fyra små flickor och det är självklart fantastiskt. Jag barnvaktar lite här och där men de är inte mitt primäransvar och det är både skönt och lite sorgligt. Lilla V skolas som bäst in på förskolan, henne har jag haft hand om några dagar de senaste veckorna för att fylla i skarvarna i föräldrarnas tillvaro. Lilla L är ganska nyfödd och jag träffar henne och hennes mamma ungefär tre gånger i veckan. Lilla J ska jag passa på lördag eftersom föräldrarna behövde ses. Lilla R känner jag inte riktigt och hon är en sån som inte gillar att sova, så vi väntar nog lite med att hon ska stanna övernatt. De är alla ljuvliga och väldigt lätta att ha att göra med, de äter det man ställer fram och sover när jag säger att det ska sovas. Däremellan inventerar de min lägenhet och det får de så gärna göra, inga farligheter ligger framme och jag har ju faktiskt tid att ägna mig helt och fullt åt dem för att se till att de inte hittar på konstigheter.

Så – tillbaks till rubriken – inga ursäkter. Mitt hus… jag ångrar lite att jag inte köpt några av de hus jag haft sikte på, men det finns förklaringar till att det blev som det blev. Mineralbrytningar skrämde mig, barnen protesterade och timingen var lite dålig. Men nu.. Jag har letat hus i Stockholms närhet men hur det nu än är – hjärtat finns på Österlen. För dagen finns inga roliga hus ute, men det borde komma om en månad eller så, jag umgås mycket med Hemnet. Väl där, med all logistik det initialt innebär, så kommer det att bli bra. Tåget till Lund tar drygt fyra timmar och där kan man hämta med bil. Enkelt.

Fortsättning följer.

/ Hälsningar hon som aldrig får ändan ur vagnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *