Om mig

Min sida heter annalog. Det är inte felstavat utan det är en kombination av mig och att faktisk försöka vara mer analog. Jag gillar att kunna själv. Att ha en bra kniv istället för en elektrisk maskin i köket, manuell växellåda i bilen. Då kan man alltid knuffa igång den om det vill sig illa och batteriet är stendött. Jag är lite av en prepper och jag vill ha det så.

Jag anser att vi har gjort oss på tok för sårbara, hela samhället kommer att kollapsa om någon drar ur sladden. All teknik går ut på att vi har något så simpelt som ström i sladdarna och det är en fråga om timmar om den försvinner. Vi är ju till 100% beroende av att tekniken fungerar med vår kommunikation, information, betalsystem och .. hela livet. Så jag vill vara bättre förberedd.

Mitt mål är att ha ett hus på landet där man kan klara sig även om strömmen går och man måste reda sig själv. Eldstad som det går att laga mat på, jordkällare, nickepump, solceller för att få lite ström till mobilladdaren. Odla till husbehov, ha höns, katt och hund. Kanske häst. Get? Jag är helt förälskad i alpackor men måste fundera över om det är förståndigt att ha några sådana, de är visst inte helt enkla. Mycket ved, stearinljus och fotogen. Och så vidare.

Jag har letat hus i flera år nu – helst på Österlen – och några har passerat som jag borde ha köpt, men det gjorde jag inte och det finns goda anledningar till att det blev så. Men det är mer och mer dags nu… Följ mig här så berättar jag mer.

Något att drömma om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *