Så mycket händer nu..

Det var ju ett tag sedan jag senast fick fokus på att skriva här. Och det har hänt grejor, kan man säga. Jag har köpt ett hus, håller som bäst på att sälja min lägenhet i Stockholm och kommer att börja ett nytt liv på Österlen. En gammal dröm som nu går i uppfyllelse. Jag är glad, förskräckt, panikslagen och förväntansfull. Och glad – igen. Jätteglad.

Jag ska försöka skriva och uppdatera betydligt oftare, för nu har jag ju faktiskt något att berätta om.

Från trädgårdssidan – med utekök och allt

Just det här huset köpte jag nästan, sommaren -19. Ett jättefint hus, ganska nybyggt och med modern teknik (= mindre problem). Den gången kom det ut på Hemnet, det sa ”klick” i mig och jag gav mig in i budgivningen. Och vann! Men fick i samma veva nys om provborrningar som skulle kunna ske på Österlen. En sällsynt mineral – vanadin – som behövs vid batteritillverkning och är nödvändig för framtidens energiomställning. Det vill man ju inte bo i och jag hoppade av köpet. Och grämde mig – det är fortfarande ett jättebra hus. Letade vidare, lite håglöst, det var alltid något. För dyrt, för dåligt skick, för lågt i tak, för nära vägen, för många osäkerhetsfaktorer etc etc… Och – på julafton – kom ”mitt” hus ut på Hemnet igen! Panik!!! Det gällde att tänka fort och bestämma sig fort. Och bara en massa röda dagar så det inte gick att få tag i folk, banken, besiktningsmän etc etc.. Säljaren hade bråttom så det var bara att blunda och hoppa! Trettondagsafton skrev jag på kontraktet och så var det hela igång.

Till en början kunde jag inte tänka – alls. Det var så mycket logistik, grejor hit och grejor dit, sonens saker och mina saker. Olika adresser och olika tidpunkter. Då var jag mycket nära att hoppa av alltihopa, förlora handpenningen och – ingen förändring. Men efter några veckor började kugghjulen snurra på igen och jag började tänka. Engagerade mäklare, stylist, flyttfirma som både bär, magasinerar och kör grejor. Beställde hem kartonger och började rensa.

Fredagen den 19 mars tillträdde jag och nu äger jag ett hus på Österlen. Vi (sonen, hunden och jag) åkte ner med en påse pengar, fick en nyckel och har sovit över första natten. Det gick bra. Lite dåligt med möbler men jag hade med mig två pinnstolar, tre små satsbord, en baden-baden-stol, sovsäckar, lakan, badlakan, kuddar, picnicset och en uppblåsbar madrass. Det gick utmärkt att sova över.

Vardagsrummet – förförre ägarens inredning. Men vi har samma smak. Min inredning blir nog ganska lik den här.

Men … det här med att flytta … Det är tur att man ibland inte tänker så mycket utan bara gör, innan man hinner reflektera över vad man satt igång. Jag har våndats i flera veckor, planerat i några och verkställt i några. Började i källaren. Det är klokt, den är tråkigast och rörigast, men avklarad sedan flera veckor. Nu står det kartonger och påsar lite överallt, hunden är förvirrad och sur och jag har lätt panik. Hittills har jag packat 48 kartonger som ska med. Stylisterna skickade tre A4-sidor med grejor som ska bort, så det blir liksom två flyttar. En nästa tisdag då flyttfirman hämtar merparten av mina grejor till magasinering och en när lägenheten är såld, då går allt till Skåne direkt. Det var inte mycket av mina grejor stylisterna ville behålla, lite sårad är jag över att de inte gillar mina väl utvalda saker, men inser också att deras uppdrag är att göra lägenheten till en som inte berättar vem jag är, utan en som alla kan gilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *