Nu är det klart

Eller ganska klart. Jag har flyttat från Stockholm till Österlen och är så nöjd. Men inte var det helt utan arbete, det ska gudarna veta. För ganska precis sju månader sedan skrev jag på kontraktet på huset. Sedan satt jag och tittade in i väggen i ungefär en månad och undrade om jag var helt dum i huvudet. På riktigt. Helt oförmögen att organisera eller tänka en vettig tanke. Men … jag skärpte mig, började skriva listor, prata med olika leverantörer av olika tjänster och försökte verkligen ta en sak i taget. Jag gjorde scheman och logistikkedjor, tidplaner, system för att hitta grejor igen och checklistor. Samtidigt som jag hade min vuxne son med post-covid hemma som verkligen behövde all tänkbar service. Eftersom min timing var usel med tanke på honom, så bestämdes det att han fick följa med. Så .. köpte 25 kartonger av en idiot i Vasastan, började planera för det som skulle stanna i Stockholm, både mina grejor och sonens. Skriva kontrakt med mäklare, stylister, firma för magasinering och flytt. Hålla ordning på – minst – fem olika logistikkedjor med grejor som ska hit eller dit, stanna eller komma med, kastas, säljas, ges bort eller magasineras. Beställde hem kartonger från flyttfirman, det blev totalt 30 kartonger (sonens) kvar i magasin och 104 med till Skåne. Plus möbler och tavlor. Och den som gjorde jobbet var .. jag.

Packat och klart. På ett ungefär.

Sålde lägenheten – mitt råd till alla framöver – försök att bo någon annanstans under säljprocessen när det är stylat och fixat. Vi fick flytta grejor fram och tillbaks, rulla ihop mattor och puffa och fixa tills vi var urlessa. Men vi lärde oss konsten att nonchalant kasta en pläd så att den landar snyggt. Man får två försök, sen måste man ta paus och försöka igen.

Hemma hos mig – men ändå inte. Så här ser det inte ut ostylat.

Lägenheten såldes till ett bra pris och så snart det var skrivet och klart var vi redo att åka. Den 7 maj åkte vi ifrån Stockholm, flyttlasset kom dagen efter och sen var det bara att sätta igång. På 10 dagar var allt uppackat och flyttfirman fick hämta sina tomma kartonger. Vissa brister fanns i huset, bl a usla kyl/frysar och diskmaskin, så det fick jag köpa nya. Installerade larm, byggde kök i gästhuset, möblerade och piffade, organiserade och kompletterade, så idag, tre månader efter inflytt, är det ganska klart. Så skönt. Och jag är så nöjd. Och sonen är frisk igen. Men lite trött, det är jag faktiskt.

Inflyttade men inte uppackade.
Dagen efter att lasset kom.

Lite trött, men väldigt nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *